Al-Qur'an halaqoh qur'an ppm miftahul khoir

Published on April 9th, 2013 | by PPM Miftahul Khoir

0

Bacaan Sebelum membaca Surah Yaseen

Versi – Singkat Berbasa Sunda

Hadirin Jamaah Riyadoh Rohimakumulloh !!!

Langkung ti payun sumangga urang sami-sami panjatkeun puja sinareung puji syukur ka dat Alloh anu Maha Gofur
Solawat sinareung syukur mudah-mudahan di curah limpahkeun ka junjunan urang sadayana nyatana kangjeng Nabi Muhammad SAW oge ka kulawargina, shohabatna, tabiin sareung tabiatna mudah-mudahan kocoran rohmat sing dugi ka urang sadayana …amiiin

Hadirin Jamaah Riyadoh Rohimakumulloh !!!
Alhamdulillah dina saat anu ayeuna urang sadayana tiasa kempeul deui, mudah-mudahan keumpeulna urang dina ieu weungi sing aya dina ridona Alloh ….Amiin
Sateuacana hapunteun anu saageung-ageungna dina ieu weungi kumargi guru urang sadayana nuju aya jadwal pangaosan ka…., simkuring kapiwarang ngisi dina wengi teu aya hal iwalti sumangga urang sasareungan belajar munajat dina ieu weungi ngado’a ka alloh SWT

Hadirin Jamaah Riyadoh Rohimakumulloh !!!
Hapunteuna Kangge bubuka/tausyah sateuacan riyadoh di anggap cekap bae kumargi simkuring sanes alhlina,,hapuntena .. mangga urang langsung wae lajeungkeun kana aosan-aosan ayat suci al-qur’an aosan yasin sareung dikir anu sanesna

Sateuacana sakumaha biasa urang silih doakeun heula

  1. Anu teu daramang wargi-wargi urang di mana wae wabil khusus anu haladir dina ieu majlis dohir batin, alit agungna, mudah-mudahan ku Alloh SWT sing di damangkeun sakumaha bihara-bihari deui…amiin
  2. Pala putra+putri, putu saereung turunan urang sadyana anu nuju milarian ilmu dimana wae mudah-mudahan ku Alloh sing di janteunkeun murang kalih anu saroleh tur solihah…amiin
  3. Anu nuju milarian paksaban, caroge oge pala putra urang dimana wae mudah-mudahan ku Alloh sing di gampilkeun milarian rizqina kalyan rizqi anu hal tur barokah…amiin
  4. Sadaya amal kasaean urang, sodaqoh jariyah, sareung amal kasaean urang mudah-mudahan ngalangkungan ieu weungi sing aya di qobulna Alloh ngajanteunkeun amal soleh..amiin
  5. Para arwah karuhun ahli waris urang sadayana anu parantos mulih karohmatulloh mudah-mudahan almarhum-almarhumah ku Alloh di alam pakuburanana sing paparinan cacang rohmatna Alloh, di tampi sadaya amal kasaeanana di hapunteun sadaya dosa perdosana di teumpatkeun sebagai ahli “lailahaillalloh Muhammadurrosululloh” amiin ya alloh ya robbal alamin
  6. Kaum muslimin wal muslimat ahli ieu kampung anu tos teu araya mudahmudahan sing aya dina pangampurana Alloh….amiin
  7. Sadaya pamaksadan urang sadayana mudah-mudahan sing aya dina ijabahna Alloh, nu teu ka sebat mangga sebatkeun dina manah sewang-sewangan

Alla hadihinniyah walikulli niyyatin solihah …………….Al-Fatihah

اِلَى حَضْرَةِ النَبِيِ الْمُصْطَفَى رَسُوْلِ الَلِه صَلَى اللُه عَلِيْهِ وَسَلَمْ وَعَلَى اَلِهِ وَاَصْحَابِهِ وَاَزْوَاجِهِ وَدُرِّيَتِهِ …. الفاثحه
وَاِلًى َارْوَاحِ جَمِيْعِ اْلاَنْبِيَاَءِ وَاْلمُرْسَلِيْنْ وَ جَمِيْعِ الصَحَابَةِ وَالتَّابِعِيْنَ نَسْئَلُكَ اللهُ بِمُعْجِزَاتِهِمْ …. الفاتحه
وَاِلَى اَرْوَاحِ جَمِيْعِ اْلاَوْلِيَاءَ اللهُ الْمُقّرَبِيْنْ خُصُوْصًا شَيْخْ عَبْدُ اْلقَادِرْ جَيْلاَنِ وَالصَّالِحِيْنَ نَسْئَلُكَ اللَّهُمَّ بِكَرَامَتِهِمْ
…. الفا تحه
وَاِلَى اَرْوَاحِ مَشَايِخِنَا وَمُؤَلِفِ اْلكِتَبِ الَّذِى تَعَلَّمْنَا وَعَلَّمْنَا مُؤَلَفَاتِهِمْ خُصُوْصًا شَيْخِيْنَا كِيَئِ هَاجِ خَيْرْ اَفَنْدِى بِنْ رَدَيْنْ عَبْدُاللهْ وَجَمِعِ شَيْخِنَا نَسْئَلُكَ اللَّهُمَّ اَنْ تَنْفَعَنَا بِعُلُوْمِهِمْ نَفَعًا مُبَارَكَا لَّنَا وَلدِيْنِكَ وَللنَّاسِ اَجْمَعِيْنْ …. الفاتحه .
وَاِلَى اَرْوَاحِ أَبَائِناَ وَاُمَّهَاتِنَا وَجَدِّنَا وَجَدَّاتِنَا وَلِجَمِيْعِ اْلمُسْلِمِيْنَ وَاْلمُسْلِمَاتِ وَاْلمُؤْمِنِيْنَ وَالْمُؤْمِنَاتِ خُصُوْصًا (—————) اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُمْ وَاعْفُ عَنْهُمْ سَيِّأَتِهِمْ نَسْئَلُكَ اللَّهُمَّ اَنْتَنْفَعَنَا بِتِرْكاَتِهِمْ…. الفاتحه
وَاِلَى اَرْوَاحِ اْلمُجَاهِدِيْنَ وَالْمُجَاهِدَاتِ وَالْمُهَاجِرِيْنَ وَاْلمُهَاجِرَاتِ وَاْلاَنْصَارِوَالْمُسْلِمِيْنَ وَالْمُسْلِمَاتِ نَسْئَلُكَ اللَّهُمًّ بِبَرَكَاتِ اَعْمَالِهِمْ …. الفاتحه
قل هو الله احد——-3 كلي
قل اعود بر ب الفلق——- سكلي
قل اعود برب الناس——-سكلى

استغفر الله العظيم —- 5 الدي لا اله الا انت استغفرك واتواب اليك
فَاِذَا قَرَأْتَ اْلقُرْاَنَ فَاسْتَعِذْ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيْمْ———

Terus maca surat Yaseen ……
Pami atos di tutup ku ieu Do’a

اَلْحَمْدُالِلهِ رَبِّ اْلعَالَمِيْنْ حَمْدًا شَاكِرِيْنْ حَمْدًا يُوَفِيْ نِعَمَهُ وَيُكَافِى مَزِيْدَهْ يَا رَبَّنَا لَكَ اْلحَمْدُ كَمَا يَنْبَغِيْ لِجَلَالِ وَجْهِكَ اْلكَرِيْمِ وَعَظِيْمِ شُلطَانِكْ اَللَّهُمَّ اَصْلِحْ لَنَا دِيْنَنَا اَلَّتِى هُوَ عِصْمَةٌ اَمْرِنَا وَاَصْلِحْ لَنَا دُنْيَانَا اَلَّتِى فِيْهَا مَعَاسُنَا وَاَصْلِحْ لَناَ اَخِرَتَنَا اَلَّتِى مَعَادُناَ وَاجْعَلِ اْلحَيَاتِ زِيَادَةَ الَّناَ مِنْ كُلِّ خَيْرٍ وَاجْعَلِ اْلمَوْتَ رَاحَةَ الَّناَ مِنْ كُلِّ شَرْ
رَبَّنَا تَقبَّلْ مِنَّا اَعْمَالَنَا وَقِرَأَتَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ اَسْتَغْفِرُكً وَاَتُوْبُ اِلَيْكْ اَللَّهُمَّ بِبَرَكَةِ اْلقُرْأَنِ وَبِمُعْجِزَةِ اْلقُرَأنِ اَنْ تَقْضِي حَوَائِجَنَا وَحَوَائِجَ الَّذِيْنَ جَاؤُنَ بِاْلاِيْمَانِ اِنَّكَ اَنْتَ السَّمِيْعُ اْلعَلِيْمْ سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ اْلعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُوْنْ وَسَلاَمٌ عَلَى اْلمُرْسَلِيْنَ وَاْلحَمْدُ لِلهِ رَبِّ اْلعَالَمِيْنْ

Tags: ,


About the Author

PPM Miftahul Khoir adalah pesantren mahasiswa aswaja syafiiyah dengan pembelajaran menggunakan kitab kuning klasik. Lokasi di daerah Dago, Bandung berdeketan dengan kampus ITB, UNPAD DU, UPI, POLMAN, UNIKOM.



Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Back to Top ↑